Aktualne menu:

16 kwietnia – 20 kwietnia
Pon
  • Zupa ogórkowa z koperkiem
  • Makaron z brokułami i serem feta
  • Jogurt naturalny z domową konfiturą
    i płatkami jaglanymi
  • Krem kalafiorowy z groszkiem ptysiowym
  • Gulasz z szynki z kaszą gryczaną, sałatka
    z kiszonego ogórka
  • Koktajl truskawkowy z płatkami owsianymi
Śr

 

  • Zupa jarzynowa z brukselką
  • Kurczak duszony w warzywach, puree
    z marchewki
  • Szarlotka
Czw

 

  • Krem z kukurydzy z popcornem
  • Kuleczki drobiowe w sosie pomidorowym
    z warzywami i kopytkami, surówka z kapusty pekińskiej
  • Galaretka z soku pomarańczowego
    z owocami
Pt

 

  • Krem buraczkowy z kokosem
  • Naleśniki z serkiem, z domową konfiturą
  • Chrupkie pieczywo pełnoziarniste z pastą fasolowo-pietruszkową
Sb  Nieczynne
Nd  Nieczynne
Dzień  23 kwietnia –   27 kwietnia
Pon
  • Krem pomidorowy z soczewicą i ziołami
  • Risotto z kurczakiem i kolorowymi warzywami na parze
  • Smoothie bananowe z chia
Wt
  • Zupa brokułowa
  • Kluseczki leniwe z masłem i musem jabłkowym
  • Panacotta z musem owocowym
Śr
  • Krem z selera z płatkami migdałowymi
  • Kotleciki drobiowe z ziemniakami opiekanymi w ziołach, mizeria
  • Muffinki z jabłkami i cynamonem
Czw
  • Żurek z ziemniaczkami i jajkiem
  • Lasagne z wołowiną i warzywami
  • Galaretkowiec jogurtowy
Pt
  • Chłodnik litewski
  • Rybne burgery, pieczone warzywa
  • Biszkopt orkiszowy z kremem waniliowym
Sob nieczynne
Nd nieczynne